Website beheer

CMS pakketten zijn ontwikkeld om het u gemakkelijk te maken om beheerderstaken op uw site uit te voeren. Een CMS systeem zorgt ervoor dat ook mensen met minder verstand van de techniek een website op touw kunnen zetten. De beheeromgeving is vaak zo vormgegeven dat de meeste gebruikers hun weg weten te vinden. Op het meest goedkope webhosting pakket kunt u al een CMS systeem installeren. Zorg wel dat u een pakket kiest waarbij een database kan worden aangemaakt en gebruikt. Het is namelijk zo dat veel CMS systemen de gegevens opslaan in een database. Het aanmaken van de database moet u meestal zelf doen. Het aanmaken van de tabellen in de database echter doet het CMS pakket vaak wel zelf.

Over CMS software zult u online veel informatie kunnen vinden. Een voorbeeld is de pagina Beheer van website waarop allerlei tips te vinden zijn. U dient een CMS pakket te installeren voordat u het kunt gebruiken. Hierbij kunt u worden begeleid door een installatieprogramma. Nadat de installatie is voltooid kunt u inloggen op de beheeromgeving en de website beheren. U dient de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in te voeren voordat u toegang krijgt tot de beheerschermen. Tijdens de installatie heeft u de mogelijkheid om deze inloggegevens zelf in te stellen.

Een CMS systeem neemt de technische zaken voor u uit handen. U kunt een thema kiezen waarmee u de globale lay-out bepaalt. Binnen een specifiek thema zijn er vaak opties waarmee u weer wat variatie kunt aanbrengen.
Free Web Hosting