CMS onderdelen

Voordat er CMS systemen waren, moest men bij wijzigingen zelf aanpassingen in de bestanden op de server verrichten. Heden ten dage is dat geen noodzaak meer. Er bestaan veel CMS systemen die u zo in gebruik kunt nemen. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. Het afgeschermde deel zit achter een formulier om in te inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. Het maken van een goed verhaal dat kan al aardig wat tijd kosten. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Technische problemen werken dan alleen maar vertragend.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Zo is de pagina Definitie CMS het lezen waard. Het zal met een CMS pakket over het algemeen niet zo vaak meer nodig zijn om wijzigingen in de bestanden op uw webhosting pakket aan te brengen. Ook voor het toevoegen van afbeeldingen hoeft u geen FTP meer te gebruiken. Dat kan dan via het beheergedeelte van uw site.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Op een gegeven moment zal het installatiescript de database gegevens nodig hebben.
Free Web Hosting