Eigen startpagina bouwen

Met een bijzonder stukje software is een eigen startpagina website bouwen kinderlijk eenvoudig. Een startpagina script heet zo een script. Gebruikt u een dergelijk script, dan is er nauwelijks verstand van de techniek nodig aan uw kant. Iedereen kan zo in principe zelf een startpagina website oprichten. Het toevoegen van een RSS feed aan één van uw startpagina’s is een fluitje van een cent. Hiermee kunt u bijvoorbeeld nieuws tonen op één of meer dochterpagina’s. Over diverse onderwerpen zijn er RSS feeds te vinden. Zodat u per dochterpagina bovendien passend nieuws kunt tonen op het moment dat u dat wilt.

Het werken met een startpagina script is waarschijnlijk daarbij voor u goed te doen. Alle benodigde zaken kunt u op vinden. De installatie bestaat uit een aantal gemakkelijke stappen. Verstand van de achterliggende techniek is niet noodzakelijk. Weet u niets over programmeren, dan is het startpagina script voor u een ideale oplossing. Vaak biedt uw webhosting pakket standaard alvast ondersteuning voor het gebruik van PHP scripts. Registreren op uw website is tevens mogelijk met behulp van een registratieformulier. Op het moment dat men is ingelogd, kan men middels het beheerpaneel een eigen startpagina maken. Bij het aanmaken van een nieuwe startpagina, kan men een subdomein kiezen. Het is per individuele startpagina bovendien mogelijk om de titel en de beschrijving in te stellen.

U kunt verschillende widgets toevoegen op uw dochterpagina’s. Het meest recente nieuws tonen is zo mogelijk. Zo kunt u van elke website die een RSS feed heeft, de feed makkelijk tonen.
Free Web Hosting