CMS definitie

Om het beheer van uw website eenvoudig te maken, zijn CMS systemen ontstaan. U heeft niet veel verstand nodig van de techniek wanneer u een CMS pakket gebruikt. Het beheergedeelte van het CMS is vaak zo opgezet dat u er eenvoudig mee uit de voeten kunt. Op het meest goedkope webhosting pakket kunt u al een CMS systeem installeren. Maak wel de keuze voor een webhosting pakket waarbij u een database kunt aanmaken. Want een groot deel van de CMS systemen zal uw content opslaan in een database. Het aanmaken van de database moet u meestal zelf doen. Daarentegen zal het installatieprogramma wel zelf de tabellen in de database aanmaken.

Over CMS software zult u online veel informatie kunnen vinden. Het is raadzaam om CMS systeem door te nemen. Het CMS pakket zal op uw webhosting pakket moeten worden geïnstalleerd voordat u het in gebruik kunt nemen. Een installatieprogramma wordt vaak meegeleverd om u hierbij te ondersteunen. Via een afgeschermd gedeelte van uw site kunt u na de installatie wijzigingen aanbrengen op uw website. U dient de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in te voeren voordat u toegang krijgt tot de beheerschermen. Tijdens de installatie heeft u de mogelijkheid om deze inloggegevens zelf in te stellen.

CMS software maakt het mogelijk dat u niets over de techniek achter websites maken hoeft te weten om toch een professionele site te maken. De opmaak bepaalt u door te kiezen uit de beschikbare thema’s. Veel thema’s bieden vervolgens de mogelijkheid om een variatie te kiezen op de globale opmaak.

Free Web Hosting