Het realiseren van je nieuwe portaalsite

Voor een aantal soort websites is het noodzakelijk om een speciaal CMS programma te gebruiken. Gaat het om een startpagina website, dan zal dit het geval zijn. Vaak zal men in een gewoon CMS pakket de benodigde functionaliteiten niet vinden. Speciaal voor startpagina websites is er een apart PHP script te koop. Hier kunt u daar alles over lezen.

Informatie over zo een PHP script is te vinden op Startpagina script. Men heeft het script ontwikkeld met PHP. De inhoud van de website wordt verder opgeslagen in een database. Via een formulier aan de voorkant van uw website kunnen bezoekers een gebruikersaccount aanmaken. Daarbij kan men niet alleen links plaatsen op de eigen startpagina, maar ook verschillende widgets kunnen worden toegevoegd.

Naast links kan men nog veel meer toevoegen aan een startpagina. Het toevoegen van widgets binnen een rubriek is mogelijk. Denk aan een nieuwsblok. Maar ook een blok met de laatst aangemaakte startpagina’s kan eenvoudig worden geplaatst.

Het is altijd mogelijk dat een wachtwoord wordt vergeten. Een beheer kan via uw website heel gemakkelijk een aanvraag indienen voor wachtwoordherstel. Men ontvangt de instructies voor een nieuw wachtwoord op het aan het account gekoppelde e-mailadres. Dit e-mailadres vult men tijdens de aanmelding op uw startpagina website in.

De verschillende dochterpagina’s zijn meestal rondom een enkel onderwerp opgebouwd. De links op een startpagina zullen dan ook grotendeels over dat thema gaan. Een beheerder kan binnen een dochterpagina diverse categorieën aanmaken. De materie kan met behulp van rubrieken weer in deelonderwerpen worden opgesplitst. Binnen deze rubrieken plaatst men de links op een dochterpagina.
Free Web Hosting