Mijn nieuwe website maken

Het is verstandig om voor het beheer van u website gebruik te maken van een CMS systeem. Bij een CMS pakket doet u via een simpel te bedienen beheeromgeving de wijzigingen aan de site. Wordt een element meerdere keren gebruikt op uw website, dan hoeft u een aanpassing toch slechts op 1 plek te doen. De nieuwe versie van dit onderdeel wordt dan overal meteen goed weergegeven. Bij een dergelijke wijziging in het geval er geen CMS software aanwezig is zullen er vaak meerdere HTML files moeten worden bijgewerkt.

Kennis van de opmaaktalen HTML en CSS is niet nodig om te kunnen werken met een CMS pakket. Qua moeilijkheidsgraad moet u denken aan het typen van een Word bestand. Zo kunt u het werken met een CMS systeem het beste zien. Online handleidingen voor de verschillende CMS systemen zijn er voldoende te vinden.

Het is aan te raden om altijd te kiezen voor een CMS programma. Zelfs al gaat het om een simpele site van slechts een paar pagina’s. Want het kan zomaar zijn dat u de website op een later tijdstip flink wilt uitbreiden. Neem Uw website beheren door wanneer u meer te weten wilt komen over CMS software. Een CMS systeem door een expert laten installeren kost overigens nauwelijk iets. Voor het geval u niet zelf de CMS software wilt installeren. Wanneer u bekend bent geraakt met de mogelijkheden van een CMS pakket, dan begrijpt u dat het zelf programmeren ervan zonde van de tijd is.
Free Web Hosting