Beheer van een website

CMS pakketten zijn ontwikkeld om het u gemakkelijk te maken om beheerderstaken op uw site uit te voeren. CMS systemen maken het ook voor personen met minder technische kennis mogelijk een website samen te stellen. De beheeromgeving is vaak zo vormgegeven dat de meeste gebruikers hun weg weten te vinden. Het installeren van een CMS programma kan al op de meest goedkope webhosting pakketten. Zorg wel dat u een pakket kiest waarbij een database kan worden aangemaakt en gebruikt. Het is namelijk zo dat veel CMS systemen de gegevens opslaan in een database. Het aanmaken van de database moet u meestal zelf doen. Daarentegen zal het installatieprogramma wel zelf de tabellen in de database aanmaken.

Er is online veel informatie beschikbaar over CMS systemen. Een goed artikel is bijvoorbeeld De betekenis van CMS. U dient een CMS pakket te installeren voordat u het kunt gebruiken. Om u hierbij te helpen worden veel CMS systemen geleverd met een installatieprogramma. Nadat de installatie is voltooid kunt u inloggen op de beheeromgeving en de website beheren. U dient de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in te voeren voordat u toegang krijgt tot de beheerschermen. Tijdens de installatie heeft u de mogelijkheid om deze inloggegevens zelf in te stellen.

Een CMS systeem neemt de technische zaken voor u uit handen. U kunt een thema kiezen waarmee u de globale lay-out bepaalt. Binnen een specifiek thema zijn er vaak opties waarmee u weer wat variatie kunt aanbrengen.
Free Web Hosting