Wat is een CMS systeem

Om het beheer van uw website eenvoudig te maken, zijn CMS systemen ontstaan. U heeft niet veel verstand nodig van de techniek wanneer u een CMS pakket gebruikt. Men heeft het beheerdersgedeelte vaak expres heel eenvoudig in het gebruik gemaakt. Veel CMS pakketten kunnen al werken op het meest simpele webhosting pakket. Wel is een database vaak nodig. Want een groot deel van de CMS systemen zal uw content opslaan in een database. Doorgaans moet u deze database zelf aanmaken op uw webhostingpakket. De benodigde database tabellen zullen dan door het installatieprogramma worden aangemaakt.

Over CMS software zult u online veel informatie kunnen vinden. Het artikel Eigen startpagina bevat bijvoorbeeld goede informatie over CMS systemen. U dient een CMS pakket te installeren voordat u het kunt gebruiken. Een installatieprogramma wordt vaak meegeleverd om u hierbij te ondersteunen. Na de installatie kunt u via een afgeschermd gedeelte uw website beheren. De beheeromgeving is afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Met behulp van het installatieprogramma kunt u zelf de inloggegevens kiezen.

Een CMS systeem neemt de technische zaken voor u uit handen. Qua opmaak kunt u kiezen voor een thema dat bij het CMS pakket wordt meegeleverd. In het thema kunt u vaak weer kiezen voor een bepaalde variatie daarop.
Free Web Hosting