Uw eigen website met CMS programma

Een programmeur die zelf alles zou kunnen programmeren, kan alsnog onbedoeld fouten in de code hebben gemaakt. CMS pakketten hebben zich in veel gevallen al bewezen en daarom zullen ook mensen met technische kennis gebruikmaken van een CMS pakket. Software voor contentbeheer bevat meestal al oplossingen voor problemen die u gegarandeerd gaat tegenkomen wanneer u zelf gaat programmeren. Het kost ook tijd om zelf iets te programmeren. Wellicht kunt u die tijd beter stoppen in een goed verhaal op uw website.

Men heeft CMS systemen ontwikkeld om de technische zaken rondom uw website uit handen te nemen. Gebruikt u geen CMS systeem dan moet u voor elke pagina een HTML file aanmaken. Een CMS pakket zal de inhoud van uw site opslaan in een centrale database. Aanpassingen doet u vanaf een afgeschermd deel van uw site. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Het gebruik van een CMS pakket heeft nog meer voordelen. Voor meer informatie kunt u Uw website bouwen doornemen. Bij een groot deel van de CMS pakketten zit er een installer script bij. Aanpassen van bestanden wordt voor u gedaan door dit installatieprogramma.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Wel moet u natuurlijk weten in welk scherm u iets wijzigt. Men streeft meestal naar een logische indeling van de verschillende schermen in het beheergedeelte.
Free Web Hosting