Een eigen marktplaats starten

Wanneer u het serieus aanpakt, kunt u met affiliate marketing een noemenswaardig inkomen opbouwen. Een voordeel is dat u zelf geen product hoeft te ontwikkelen. Zou u bepaalde producten toch al aan anderen aanraden? Dan is het goed om te weten dat u dit aanraden mogelijk betaald kunt doen via affiliate marketing. Affiliate marketing is te doen met een eigen website. Deze website kan op verschillende wijzen zijn opgebouwd.

Er zullen website zijn ingericht als affiliate webshop. Deze website lijkt erg op een echte webshop. De producten worden echter niet door de eigenaar van de affiliate webshop naar de klanten gestuurd. U heeft dus geen voorraadbeheer. Ook is het mogelijk een advertentie website te gebruiken voor affiliate marketing. Dit kunt u met een marktplaats script makkelijk doen. Via marktplaats CMS kunt u meer te weten komen over een dergelijk script. U kunt de affiliate advertenties dan op uw eigen marktplaats plaatsen en bezoekers aantrekken met SEO.

Het is een peuleschil voor adverteerders om zich te registreren op uw eigen marktplaats. Hiervoor is een aanmeldformulier aanwezig. Wanneer er bij de aanmelding geen problemen zijn opgetreden, wordt er een adverteerdersaccount aangemaakt. Dit account geeft de mogelijkheid tot het beheren van eigen advertenties. Wanneer er een advertentie is geplaatst, kunnen bezoekers reageren via een bij de advertentie getoond formulier. Het is mogelijk om per afzonderlijke rubriek de metagegevens voor de zoekmachines op te geven. U moet dan denken aan de zoektermen die u aan een rubriek wilt koppelen. U kunt het script zowel aan TargetPay als Mollie hangen. U kunt zo kiezen voor de payment gateway die uw voorkeur geniet.

Op de pagina waarop een advertentie wordt weergegeven, is ook een reactieformulier zichtbaar. Het is gemakkelijk om naar dit formulier toe te navigeren. Het advertentie script zal daarbij letten op eventuele spam. Bezoekers kunnen eventueel een klacht over een adverteerder indienen via een ander eenvoudig op te vragen formulier. Via een druk op de knop kan een adverteerder reageren op een interessant bod. U kunt met een eigen advertentie website tegen een bepaald bedrag aanbieden om advertenties bovenaan te laten staan. U stelt in de beheeromgeving vrij gemakkelijk in welke betaalde plaatsingsopties u biedt. Er zijn een paar plekken op uw website waarvoor u eenvoudig banners kunt instellen. Zo spreidt u uw inkomstenbronnen.
Free Web Hosting