CMS systeem

Voor het beheren van uw eigen website is het niet nodig om zelf te programmeren. Vandaag de dag zijn er genoeg CMS pakketten beschikbaar. U kunt met zo een systeem uw website vanuit een afgeschermd gedeelte beheren. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Het bezighouden met technische randzaken is dan zonde. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Over CMS pakketten is een hoop te vinden online. Zo komt u via de link Beheer website bij een website terecht omtrent CMS systemen. Met een CMS systeem is het aanpassen van bestanden op de server niet nodig bij een wijziging aan de site. Afbeeldingen voegt u dan toe via het administratiegedeelte van uw site.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. De inloggegevens van deze database dient u bij de hand te houden. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting