Eigen website

U heeft wat CMS systemen betreft vandaag de dag veel keuze. U kunt met zo een systeem uw website vanuit een afgeschermd gedeelte beheren. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. Veel zaken kunt u in het CMS pakket als platte tekst invoeren. Het CMS systeem zorgt dan dat het in de juiste opmaak verschijnt op de site.

Voor het gebruik van het CMS systeem hoeft u geen verstand te hebben van HTML of programmeren. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Het is niet leuk als er technische problemen daarbij komen kijken. Door ook met de techniek bezig te moeten zijn loopt u vertraging op.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Het artikel Beheer van een website is een voorbeeld van een goede informatiebron. Steeds bestanden op de server moeten wijzigen zal doorgaans verleden tijd worden met het juiste CMS pakket. Ook voor het toevoegen van afbeeldingen hoeft u geen FTP meer te gebruiken. Dat kan dan via het beheergedeelte van uw site.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting