Nieuwe website maken

Een content management systeem is een systeem dat wordt gebruikt om de inhoud van een website te beheren. Er wordt een controlepaneel beschikbaar gesteld om de site naar wens te maken. Dit controlepaneel is met een speciale link te bereiken. Kennis over opmaakcodes is niet nodig. Men heet het controlepaneel zo gemaakt dat het niet moeilijk is om deze te bedienen.

Over het algemeen is alles wat aan te passen is, ook aan te passen met het CMS. Zonder rompslomp kan zo een wijziging vrij makkelijk worden doorgevoerd op de site Erg fijn voor de bezoekers. Bezoeken ze de website in de toekomst nogmaals, dan zien ze het liefst nieuwe content. U kunt de nieuwe content invoeren alsof u een tekstverwerker zoals Word gebruikt.

Net als een tekstverwerker is een CMS een stukje software. Het verschil is dat u een CMS niet op uw computer installeert, maar op uw webhosting pakket. Dit is wellicht anders dan u gewend bent, maar gelukkig zijn er veel stappenplannen online te vinden voor de meeste CMS systemen. In veel gevallen wordt er een installatieprogramma meegeleverd. Deze ondersteunt u voor een aanzienlijk deel bij het correct instellen van de software.

Is het gebruik van een CMS voor u interessant? Dan raden wij u aan om ook het artikel Website beheer tips door te nemen. U vindt er tevens doorlinks naar CMS pakketten die u kunt aanschaffen. Het online vinden van de documentatie van specifieke CMS software is doorgaans niet zo lastig. Er bestaan ook wel alternatieven waarvoor u niet hoeft te betalen. Maar veel commerciële systemen bevatten voordelen die u in een gratis CMS systeem niet snel zult vinden.

Het is bij gratis pakketten vaak nodig om een uitbreiding te installeren. En die kost vaak wel geld. De add-on voegt dan extra functionaliteiten toe die niet in het basissysteem zitten. Een commercieel pakket is vaak een totaaloplossing die de gevraagde functionaliteiten al bevat.
Free Web Hosting