Tools voor website beheer

Er is nauwelijks verstand van de techniek nodig voor het gebruik van een CMS pakket. Zelf een website maken is zo voor iedereen mogelijk. De kennis die u daarbij opdoet kunt u ook later weer inzetten. In de vrije uren kunt u bijvoorbeeld bijverdienen door het onderhoud van websites doen. U heeft er dus niet alleen iets aan voor uw eigen websites. Wilt u meer over het gebruik van een content management systeem weten, neem dan CMS beheer door. CMS pakketten bieden een groot aantal voordelen. Een simpele website is met een groot aantal CMS systemen in elkaar te zetten. Op de contactpagina van uw site wordt een contactformulier weergegeven. De velden van dit contactformulier kunt u zelf veranderen. Het systeem zal ingevulde spam negeren en niet doorsturen naar u. U zult zoveel mogelijk uitsluitend relevante berichten ontvangen. Kennis van websites maken is absoluut niet nodig om een CMS pakket te kunnen gebruiken.

Op diverse vlakken biedt een CMS pakket voordelen. Mogelijk wilt u in teamverband werken aan de website. Met een CMS systeem is het ook mogelijk om in een team te bouwen aan de website. Beheerrechten kunnen aan verschillende accounts worden toegewezen. Een vergeten wachtwoord kan eenvoudig worden hersteld via het inlogscherm. Wat ook handig aan een CMS pakket is, is dat er vaak al een paar layouts zijn meegeleverd. Binnen de gekozen opmaak kunt u dan bijvoorbeeld eenvoudig de kleuren wijzigen. Als u een goede layout gekozen heeft en de kleuren naar wens zijn ingesteld, dan kunt u de website vullen met teksten. U kunt bijvoorbeeld een pagina met achtergrondinformatie over uw bedrijf aanmaken. Een formulier op uw website aanpassen is ook vaak eenvoudig via het beheerpaneel van een CMS te doen. De diverse velden van een formulier voegt u gemakkelijk toe.

Natuurlijk wilt u ook dat uw site wordt gevonden op de relevante zoektermen. Een CMS systeem zal er ook voor zorgen dat relevante zoekwoorden op de juiste manier aan de zoekmachines worden doorgegeven. U kunt per pagina de relevante zoektermen instellen. Zorgen dat de zoekmachines ze op een begrijpbare manier aangeleverd krijgen, dat doet het CMS pakket voor u.
Free Web Hosting