Voordelen PHP

Mogelijkheden voor extra functionaliteit binnen uw website worden vergroot wanneer u gebruikmaakt van de programmeertaal PHP. Hoewel voor de gebruiker niet direct te zien is PHP een belangrijk deel van een website. Op een intelligente manier kan er met PHP zinvolle HTML worden gegenereerd. Voor complexere webapplicaties is een motor zoals PHP in feite onmisbaar. Men kan ook de keuze maken voor bijvoorbeeld Java als PHP toch niet bevalt.

U kunt verwachten dat op de meeste webservers het PHP platform staat ingeschakeld. Het kost dus weinig tijd om het aan te praat te krijgen. Op die manier hoeft een PHP gebruiken voor een webapplicatie inbouwen niet tijdrovend te zijn.

Een enorm pluspunt van PHP is dat het voor de meeste mensen gemakkelijk onder de knie te krijgen is. Zo kan een nieuw PHP component snel worden ontwikkeld en aan de webapplicatie worden toegevoegd. Ook zijn er allerlei libraries en frameworks te downloaden die functionaliteiten toevoegen aan PHP.

Er zijn geen kosten verbonden aan de installatie en configuratie van PHP. Men kan het verder op alle grotere besturingssystemen gebruiken voor web development.
Free Web Hosting