Een eigen startpagina online zetten

Een eigen startpagina kan een aantal voordelen met zich meebrengen. In de eerste plaats is het mogelijk om op een startpagina een verzameling van uw favoriete websites aan te leggen. Verder kunt u uw eigen websites uitstekend promoten via een eigen startpagina. Als u het goed aanpakt kunt u zelfs geld verdienen met uw startpagina.

Voordat u een eigen startpagina kunt maken, is registratie van een nieuw account nodig. Het aanmeldformulier hiervoor is op de meeste websites vrij snel te vinden via de homepagina. Een startpagina website waar u een eigen dochterpagina mag maken, is meestal via eenvoudige Google zoekopdrachten te vinden. Denk daarbij aan zoekopdrachten zoals “startpagina aanmaken”.

Het is raadzaam om een geschikte naam te bedenken voor uw dochterpagina. Wanneer uw startpagina over een specifiek onderwerp gaat, dan is het een goede gewoonte om dit onderwerp als naam in te vullen van uw pagina. Op veel websites is een algemene linkpagina ook toegestaan. Doorgaans zullen er links over meerdere onderwerpen op zo een startpagina staan. Dan bent u iets vrijer in de keuze voor het subdomein.

Belangrijk is dat u het juiste e-mailadres opgeeft bij het aanmelden voor een eigen startpagina. Sommige websites versturen een bevestigingslink waarop u dient te klikken. Deze ontvangt u vrijwel direct na de aanmelding per e-mail. Hoeft u niet op een link te klikken om te bevestigen, dan nog is een correct e-mailadres invoeren wel belangrijk. Mocht u uw wachtwoord kwijt zijn, dan kunt u namelijk instructies aanvragen om uw wachtwoord te herstellen. De instructies waarmee u uw wachtwoord kunt herstellen worden per e-mail naar u verstuurd. Loopt u dan aan tegen een e-mailadres dat incorrect is, dan wordt het lastig om nog toegang te krijgen tot het beheergedeelte van uw pagina.

Hier en daar zijn er artikelen over het maken van uw eigen startpagina geplaatst. De pagina aanmelden startpagina bevat goede informatie. Het scheelt een hoop wanneer u vooraf weet welke stappen nodig zijn. Na het aanmaken is er ook onderhoud nodig aan de pagina. Op de website waarnaar we verwijzen vindt u diverse artikelen over het aanmaken en het beheer van een eigen startpagina.

Uw startpagina zal leeg zijn wanneer u het net heeft aangemaakt. U kunt pas een link toevoegen aan de startpagina wanneer u eerst een rubriek heeft aangemaakt. Een link moet namelijk in een rubriek worden toegevoegd. De meeste startpagina’s bevatten meerdere rubrieken. De titel van een rubriek moet verplicht worden ingevuld. Als titel kunt u een deelonderwerp opgeven. Gaat u op deze manier te werk, dan is het makkelijk om de links in de rubrieken onder te verdelen. Het is zinvol om op deze manier een zekere structuur aan te brengen op uw pagina.
Free Web Hosting