Site bouwen

Bij het samenstellen van uw website kunt u gebruik maken van een CMS programma. Een CMS systeem zorgt ervoor dat ook mensen met minder verstand van de techniek een website op touw kunnen zetten. In de regel zullen de beheerschermen van het CMS systeem zo zijn opgebouwd dat u binnen een mum van tijd weet in welk onderdeel u moet zijn om een bepaalde aanpassing te doen. Het installeren van een CMS programma kan al op de meest goedkope webhosting pakketten. Let wel op dat u een database kunt aanmaken. Veel CMS pakketten hebben namelijk een database nodig om alles in op te slaan. Dit aanmaken van een database is een actie die u zelf meestal moet uitvoeren. Het installatieprogramma zal dan vervolgens de benodigde database tabellen aanmaken.

Het internet staat boordevol informatie over de verschillende CMS pakketten. Een aanrader is de pagina Eigen startpagina. Voordat u kunt werken met een CMS systeem moet het worden geïnstalleerd. Hierbij kunt u worden begeleid door een installatieprogramma. Wanneer het installatieprogramma klaar is kunt u inloggen en aanpassingen aanbrengen in de beheeromgeving. Met de juiste inloggegevens kunt u inloggen in het beheergedeelte en daar wijzigingen aan de website aanbrengen. De gebruikersnaam en het wachtwoord kunt u tijdens de installatie instellen.

Een CMS systeem neemt de technische zaken voor u uit handen. Qua opmaak kunt u kiezen voor een thema dat bij het CMS pakket wordt meegeleverd. Binnen een specifiek thema zijn er vaak opties waarmee u weer wat variatie kunt aanbrengen.
Free Web Hosting