Beheer van de website

Ter ondersteuning van het beheer van uw website zijn CMS pakketten in het leven geroepen. Het grote voordeel van een CMS systeem is dat er weinig verstand van de techniek nodig is om ermee te werken. De beheeromgeving is vaak zo vormgegeven dat de meeste gebruikers hun weg weten te vinden. Vaak voldoet het goedkoopste webhosting pakket al om een CMS programma te kunnen draaien. Wel is een database vaak nodig. Want het gros van de CMS pakketten gebruikt een database voor het opslaan van de gegevens. Die database moet u doorgaans zelf aanmaken. De databasetabellen zelf worden vaak door het installatieprogramma aangemaakt.

Online is er voldoende over CMS systemen te vinden. Een voorbeeld is de pagina CMS systeem, wat is het? waarop allerlei tips te vinden zijn. Er is een installatie van CMS software nodig. Daarna kunt u het gebruiken. Om u hierbij te helpen worden veel CMS systemen geleverd met een installatieprogramma. Na een succesvolle installatie kunt u inloggen in de beheeromgeving. In deze omgeving brengt u alle wijzigingen op uw website aan. De beheeromgeving is afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Met behulp van het installatieprogramma kunt u zelf de inloggegevens kiezen.

Over de technische kant van het verhaal hoeft u zich geen zorgen te maken. Met een CMS pakket worden niet zelden diverse thema’s geleverd waaruit u kunt kiezen. In het thema kunt u vaak weer kiezen voor een bepaalde variatie daarop.
Free Web Hosting