Een nieuwe startpagina maken

In een aantal opzichten is het goed om een eigen startpagina te hebben. Om te beginnen kunt u met een startpagina links aanleggen naar uw favoriete websites. Een eigen startpagina biedt ook de mogelijkheid om links te plaatsen naar uw eigen sites. Als u het goed aanpakt kunt u zelfs geld verdienen met uw startpagina.

Voordat u een eigen startpagina kunt maken, is registratie van een nieuw account nodig. Het aanmeldformulier hiervoor is op de meeste websites vrij snel te vinden via de homepagina. Via simpele zoekopdrachten in Google zult u vrij snel een aantal startpagina websites vinden waar u zich gratis kan registreren. Denk daarbij aan zoekopdrachten zoals “Nederlandse startpagina”.

Uw startpagina komt op een speciaal toegewezen subdomein te staan. Het is raadzaam om hiervoor een goede naam te bedenken. Verzin een beschrijvende naam voor het subdomein van uw nieuwe startpagina. Zo zien mensen snel waar uw pagina over gaat. Het is bij veel sites geen probleem wanneer u een algemene startpagina maakt. Links gaan dan vaak over verschillende onderwerpen. In dat geval kan een algemene naam wel.

Het is van belang dat het e-mailadres dat u bij het aanmelden invult ook correct is. Soms dient u op een bevestigingslink te klikken waarmee uw aanmelding definitief wordt gemaakt. Deze link wordt per e-mail naar u toegestuurd. Wanneer deze extra stap er nog niet is, is het invoeren van een correct e-mailadres alsnog zinvol. Weet u uw wachtwoord niet meer, dan kunt u uw wachtwoord herstellen. Instructies voor wachtwoordherstel ontvangt u per e-mail. Wanneer het e-mailadres dan niet klopt, dan is dat niet handig.

Voor meer achtergrondinformatie over het aanmaken van een startpagina zijn er meer artikelen te vinden online. De pagina startpagina script is slechts een greep van wat u kunt vinden op internet. Wanneer u op voorhand weet wat u te wachten staat, dan scheelt dat weer. Want het aanmaken van de startpagina is het begin. Daarna zal er regelmatig onderhoud aan de startpagina gepleegd moeten worden. U kunt meerdere artikelen over het aanmaken van een startpagina vinden op de website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen.

Uw startpagina zal leeg zijn wanneer u het net heeft aangemaakt. Er dient een rubriek te worden toegevoegd voordat u een link op uw startpagina kunt plaatsen. Links worden altijd gekoppeld aan een bepaalde rubriek. De meeste startpagina’s bevatten meerdere rubrieken. De rubriek dient altijd een titel te hebben en daarom is dit meestal een verplicht veld. Zo kunt u een deelonderwerp opgeven als rubriektitel. Zo kunnen de links naar onderwerp worden ingedeeld in de rubrieken. Bouwt u op deze manier aan een logische structuur op uw startpagina, dan heeft u daar op verschillende manieren baat bij.
Free Web Hosting