Site maken

Een CMS pakket helpt u bij het inrichten en beheren van uw website. Een CMS systeem zorgt ervoor dat ook mensen met minder verstand van de techniek een website op touw kunnen zetten. De beheeromgeving is vaak zo vormgegeven dat de meeste gebruikers hun weg weten te vinden. Het is bij de goedkoopste webhosting pakketten al mogelijk om een CMS pakket te installeren en in gebruik te nemen. Zorg wel dat u een pakket kiest waarbij een database kan worden aangemaakt en gebruikt. Het is namelijk zo dat veel CMS systemen de gegevens opslaan in een database. Dit aanmaken van een database is een actie die u zelf meestal moet uitvoeren. De databasetabellen zelf worden vaak door het installatieprogramma aangemaakt.

Online is er voldoende over CMS systemen te vinden. Een voorbeeld is de pagina Beste CMS systeem waarop allerlei tips te vinden zijn. U dient een CMS pakket te installeren voordat u het kunt gebruiken. Een installatieprogramma wordt vaak meegeleverd om u hierbij te ondersteunen. Na de installatie kunt u via een afgeschermd gedeelte uw website beheren. Toegang tot de beheeromgeving wordt door het systeem verschaft na het opgeven van de juiste gebruikersnaam en het wachtwoord. Deze inloggegevens kunt u tijdens de installatie instellen.

Een CMS systeem neemt de technische zaken voor u uit handen. U kunt een thema kiezen waarmee u de globale lay-out bepaalt. Binnen een specifiek thema zijn er vaak opties waarmee u weer wat variatie kunt aanbrengen.
Free Web Hosting