Uw eigen website beheren

Voor het beheer van uw website is het wijs om een CMS pakket te gebruiken. Bij een CMS pakket doet u via een simpel te bedienen beheeromgeving de wijzigingen aan de site. Een wijziging aan een onderdeel van de site hoeft u vaak maar eenmaal door te voeren in het CMS pakket. Op alle plekken waar dit onderdeel dan terugkomt op uw site, wordt de aangepaste versie weergegeven. Een wijziging in meerdere bestanden is in de regel noodzakelijk op het moment dat een CMS systeem ontbreekt.

Voor het gebruik van de CMS software is het niet nodig om veel te weten over HTML en CSS. Kunt u een Word bestand bewerken, dan kunt u ook een CMS systeem bedienen. Online handleidingen voor de verschillende CMS systemen zijn er voldoende te vinden.

Het is verstandig om in alle gevallen gebruik te maken van CMS software. Het lijkt onzinnig om een CMS systeem te installeren voor een website met maar een paar pagina’s. Toch kunt u het beter wel installeren. De kans bestaat immers altijd dat u de site wilt uitbouwen. In het artikel Nieuwe site beginnen vindt u meer informatie over CMS pakketten. Een CMS systeem door een expert laten installeren kost overigens nauwelijk iets. Voor het geval u niet zelf de CMS software wilt installeren. Als u uw weg in de software gevonden hebt, bent u blij dat u een dergelijk systeem gebruikt.
Free Web Hosting