Wat is een startpagina?

U kunt een startpagina op verschillende manieren inzetten in uw voordeel. Aan het maken van een startpagina zitten in de regel geen kosten verbonden. Vaak wordt een startpagina rondom een bepaald thema gebouwd.

Op uw eigen startpagina heeft u de mogelijkheid tot plaatsen van rubrieken. Links maakt u binnen de rubrieken aan. Soms kunt u een rubriek ook van een korte tekst of een plaatje voorzien.

Startpagina’s kunnen worden gebruikt om de zichtbaarheid te vergroten van uw eigen site. Een extra zakcentje verdienen met een linkpagina is ook mogelijk. Daarvoor kunt u bijvoorbeeld een aantal affiliate links plaatsen op uw dochterpagina. Of u maakt gebruik van Google Ads. Er zijn ook mensen die geld willen betalen voor een link vanuit uw startpagina naar hun site.

Wilt u meer weten over startpagina’s, of dit nu een gratis startpagina is of via een betaald script? Een artikel over het aanmaken van een eigen startpagina is bijvoorbeeld Bouw uw eigen startpagina. Ook de andere artikelen op die site zijn interessant.

Hier volgt nog een tip. Wilt u graag een link hebben op een specifieke website? Vraagt de beheerder een link terug? Plaatst u die liever niet op uw belangrijkste website? Er is niets op tegen om de retourlink gewoon op uw startpagina te plaatsen. Een linkruil waarbij meer dan 2 sites zijn betrokken, is vaak ook beter voor de zoekresultaten.
Free Web Hosting