Definitie CMS

Vroeger moest men bij iedere wijziging aan de website een bestand op de server aanpassen. Vandaag de dag hoeft dit niet meer. Vandaag de dag zijn er genoeg CMS pakketten beschikbaar. Via een beheergedeelte op de site kunt u wijzigingen doorvoeren. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

Er is niet veel technische kennis nodig voor het gebruik van een CMS pakket. Bijzaken die het gevolg zijn van techniek, daar hoeft u niet naar te kijken. U kunt best even bezig zijn met het maken van uitstekende content. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Over CMS pakketten is een hoop te vinden online. Een aanrader is de pagina Afkorting van CMS. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Afbeeldingen voegt u dan toe via het administratiegedeelte van uw site.

Doorgaans zal het aanmaken van een database nodig zijn het CMS pakket goed te laten werken. De inloggegevens van deze database dient u bij de hand te houden. Het installatieprogramma van het CMS systeem zal om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting