CMS systeem wat is het

Voordat er CMS systemen waren, moest men bij wijzigingen zelf aanpassingen in de bestanden op de server verrichten. Tegenwoordig doet men websitebeheer over het algemeen anders. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. U dient uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven om toegang tot dit afgeschermde deel te krijgen. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Het CMS systeem zorgt dan dat het in de juiste opmaak verschijnt op de site.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. Met het CMS pakket hoeft u zelf niet meer bezig te zijn met de techniek. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Technische problemen werken dan alleen maar vertragend.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Een aanrader is de pagina Beheer uw website. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Afbeeldingen voegt u dan toe via het administratiegedeelte van uw site.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting