Over CMS beheer

Bij het samenstellen van uw website kunt u gebruik maken van een CMS programma. Wanneer u gebruikmaakt van een CMS programma, dan is HTML kennis niet zo heel noodzakelijk. In de regel zullen de beheerschermen van het CMS systeem zo zijn opgebouwd dat u binnen een mum van tijd weet in welk onderdeel u moet zijn om een bepaalde aanpassing te doen. Vaak voldoet het goedkoopste webhosting pakket al om een CMS programma te kunnen draaien. Let wel op dat u een database kunt aanmaken. Want het gros van de CMS pakketten gebruikt een database voor het opslaan van de gegevens. Die database moet u doorgaans zelf aanmaken. Daarentegen zal het installatieprogramma wel zelf de tabellen in de database aanmaken.

Online is er voldoende over CMS systemen te vinden. Het artikel Startpagina script installatie bevat bijvoorbeeld goede informatie over CMS systemen. Het CMS pakket zal op uw webhosting pakket moeten worden geïnstalleerd voordat u het in gebruik kunt nemen. Ter ondersteuning hiervan wordt vaak een installatieprogramma meegeleverd met de CMS software. Via een afgeschermd gedeelte van uw site kunt u na de installatie wijzigingen aanbrengen op uw website. U dient de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in te voeren voordat u toegang krijgt tot de beheerschermen. De gebruikersnaam en het wachtwoord kunt u tijdens de installatie instellen.

Over de technische kant van het verhaal hoeft u zich geen zorgen te maken. De opmaak bepaalt u door te kiezen uit de beschikbare thema’s. Vaak kunt u daar weer een variatie op kiezen binnen het specifieke thema.
Free Web Hosting