Wat is een startpagina script?

Zonder kennis van HTML is het mogelijk een startpagina aan te maken. Aanmelding op een startpagina-website is daarvoor nodig. Een formulier om u te registreren is vaak eenvoudig te vinden. Afhankelijk van het gebruikte startpagina script kan hier al een naam voor de startpagina worden ingevuld. Anders kan het nadat u bent ingelogd.

De startpagina is in de regel in een aantal kolommen opgedeeld. De verschillende rubrieken kunt u in deze kolommen plaatsen. In de rubrieken kunt u links plaatsen. Het is soms ook toegestaan om een afbeelding of tekst te plaatsen. Een minimaal aantal links is voor sommige startpagina websites een vereiste om zichtbaar te worden in het overzicht.

U kunt geld verdienen wanneer u Google Adsense op uw startpagina plaatst. Er moet dan wel de mogelijkheid zijn om JavaScript code te plaatsen. Na plaatsing worden er advertenties zichtbaar op de startpagina. Hoewel het per klik doorgaans om een paar cent gaat wat u verdient, kan er bij een serieuze aanpak een serieus bedrag worden verdient. Minimaal dient u 70 euro te hebben gespaard om voor uitbetaling in aanmerking te komen.

U kunt uw eigen websites meer bekendheid geven met een eigen startpagina. Heeft u een goede startpagina, dan zijn er ook mensen die voor plaatsing van een link naar hun site willen betalen. Het wordt wel aangeraden dit op niet te grote schaal te doen. Een website met alleen maar gekochte links zal weinig waarde hebben voor zoekmachines. Sites met veel betaalde links kunnen worden afgestraft.

Wilt u niet op andermans website aan de slag, dan kunt u zelf een startpagina website optuigen. Dat is niet moeilijk. Wilt u meer weten hierover, dan is het artikel Startpagina aanmaken erg informatief. Gebruikt u een startpaginascript, dan is al het programmeerwerk voor u gedaan. Een startpagina script kost over het algemeen niet veel.

Bezoekers van uw website kunnen zich aanmelden en vervolgens zelf een startpagina aanmaken. Wilt u dat niet, dan hoeft dit niet. Wellicht wil een bezoeker wel een link naar zijn eigen site op uw pagina. Linksuggesties kunnen via een speciaal formulier worden ingediend. Het script plaatst dit formulier automatisch onder iedere dochterpagina. U kunt het uiterlijk van uw site volledig naar wens aanpassen. U hoeft absoluut niets te weten over de technische zaken. In feite is het startpaginascript een CMS systeem om een linkoverzicht te maken.
Free Web Hosting