CMS definitie

Vroeger moest men bij iedere wijziging aan de website een bestand op de server aanpassen. Dat hoeft vandaag de dag niet meer. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. Toegang krijgt u alleen wanneer u de juiste gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord weet. Veel zaken kunt u in het CMS pakket als platte tekst invoeren. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

Kennis van de techniek is niet nodig om het CMS pakket te kunnen gebruiken. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. Het maken van goede content kost namelijk ook tijd. Het bezighouden met technische randzaken is dan zonde. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Een voorbeeld van een artikel over CMS systemen is CMS systeem leren. Met een CMS systeem is het aanpassen van bestanden op de server niet nodig bij een wijziging aan de site. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

Veel CMS systemen hebben een database nodig om te kunnen functioneren. Deze dient u dan aan te maken. De inloggegevens van deze database dient u bij de hand te houden. Op een gegeven moment zal het installatiescript de database gegevens nodig hebben.
Free Web Hosting