Eigen site beheren met een CMS programma

Het is verstandig om voor het beheer van u website gebruik te maken van een CMS systeem. Het beheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van de website. U kunt hier alleen komen wanneer u de gebruikersnaam en het wachtwoord hiervoor juist heeft ingevoerd. Een onderdeel dat op meerdere plekken terugkomt op uw site, hoeft u dan toch maar op 1 plek aan te passen. Op iedere pagina waar dit element dient te worden weergegeven, wordt dan direct de aangepaste versie getoond. Een wijziging in meerdere bestanden is in de regel noodzakelijk op het moment dat een CMS systeem ontbreekt.

Een ander positief element van een CMS pakket is dat technische kennis doorgaans niet nodig is voor het beheer. Qua moeilijkheidsgraad moet u denken aan het typen van een Word bestand. Zo kunt u het werken met een CMS systeem het beste zien. Voor het gros van de CMS pakketten staan er online handleidingen.

Gebruik van CMS software is in alle gevallen aan te raden. Ook voor sites met maximaal 3 pagina’s is het beter om een CMS pakket te gebruiken. Immers kan het zijn dat u de site later wilt uitbreiden. Meer informatie over CMS software kunt u vinden in het artikel CMS programma. Er zijn genoeg techneuten die willen meekijken en u kunnen helpen bij het aan de praat krijgen van de CMS software. Als u uw weg in de software gevonden hebt, bent u blij dat u een dergelijk systeem gebruikt.
Free Web Hosting