Uw eigen website beheren

De kans dat u per ongeluk bestanden op de server aanpast, wordt kleiner wanneer u een CMS pakket gebruikt. Een groot aantal gegevens kan via platte tekst worden ingevoerd. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

Men heeft CMS systemen ontwikkeld om de technische zaken rondom uw website uit handen te nemen. Gebruikt u geen CMS systeem dan moet u voor elke pagina een HTML file aanmaken. Een CMS pakket zal de inhoud van uw site opslaan in een centrale database. Wijzigingen voert u doorgaans vanaf een centrale plek door. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Er zijn nog meer voordelen die het gebruik van een CMS programma met zich meebrengt. Voor meer informatie kunt u Mijn website beheren doornemen. Bij een groot deel van de CMS pakketten zit er een installer script bij. U hoeft zo geen bestanden aan te passen.

Het aanpassen van bestanden op de server zal een stuk minder vaak nodig zijn met een CMS pakket. Wel moet u natuurlijk weten in welk scherm u iets wijzigt. Men streeft meestal naar een logische indeling van de verschillende schermen in het beheergedeelte.
Free Web Hosting