Mijn nieuwe website maken

Een website met een CMS pakket heeft een aantal pluspunten ten opzichte van een website zonder CMS software. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. Een aanzienlijk gedeelte van de inhoud van uw site kan in het CMS systeem gewoon als platte tekst worden ingevoerd. Het CMS pakket zorgt ervoor dat uw tekst in de juiste opmaak wordt weergegeven op de website.

Content management software is ontwikkeld ter ondersteuning van de beheertaken rondom uw website. Waar u zonder CMS systeem voor elke pagina een HTML bestand zou moeten maken, slaat een CMS pakket de website inhoud op in een database. Bij een CMS programma brengt u de wijzigingen aan in een centrale beheeromgeving. Dit centrale gedeelte is een afgesloten deel van uw website, de beheeromgeving van het CMS systeem.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? Voor meer informatie kunt u CMS website doornemen. In een groot aantal gevallen zit er een installatieprogramma bij het CMS systeem. Hiermee stelt u bijvoorbeeld de databaseverbinding en een gebruikersnaam en wachtwoord voor de beheeromgeving in. Gebruikt u een CMS programma dan zult u minder vaak FTP nodig hebben voor aanpassingen. Het is logisch dat u wel even moet leren wat alle knoppen doen in de beheeromgeving. Over het algemeen zal men zoveel mogelijk een logische indeling van de beheerschermen maken.
Free Web Hosting