Beheer uw website

Bij het samenstellen van uw website kunt u gebruik maken van een CMS programma. Een CMS systeem zorgt ervoor dat ook mensen met minder verstand van de techniek een website op touw kunnen zetten. De beheeromgeving is vaak zo vormgegeven dat de meeste gebruikers hun weg weten te vinden. Veel CMS pakketten kunnen al werken op het meest simpele webhosting pakket. Kies wel voor een pakket waarbij u een database kunt gebruiken. Want een groot deel van de CMS systemen zal uw content opslaan in een database. Het aanmaken van de database moet u meestal zelf doen. Daarentegen zal het installatieprogramma wel zelf de tabellen in de database aanmaken.

Online is er voldoende over CMS systemen te vinden. Een aanrader is de pagina Over het beheer van de website. Er is een installatie van CMS software nodig. Daarna kunt u het gebruiken. Ter ondersteuning hiervan wordt vaak een installatieprogramma meegeleverd met de CMS software. Na een succesvolle installatie kunt u inloggen in de beheeromgeving. In deze omgeving brengt u alle wijzigingen op uw website aan. De beheeromgeving is afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. De inloggegevens hiervoor stelt u tijdens de installatie van het CMS pakket in.

CMS software maakt het mogelijk dat u niets over de techniek achter websites maken hoeft te weten om toch een professionele site te maken. Qua opmaak kunt u kiezen voor een thema dat bij het CMS pakket wordt meegeleverd. Binnen het thema is vervolgens vaak de vormgeving per element enigszins aan te passen.
Free Web Hosting