Eigen startpagina online zetten

In een aantal opzichten is het goed om een eigen startpagina te hebben. Allereerst biedt een startpagina natuurlijk mogelijkheden om te linken naar uw favoriete sites. Heeft u zelf websites, dan is een gratis startpagina een prima middel om ze te promoten. Daarnaast kunt u geld verdienen met uw startpagina.

Voordat u een eigen startpagina kunt maken, is registratie van een nieuw account nodig. Het aanmeldformulier voor uw eigen startpagina is op veel websites vrij eenvoudig te vinden. Websites waar u zich kosteloos kan registreren, zijn via Google vrij gemakkelijk te vinden. Zoekopdrachten zoals “Nieuwe startpagina maken” leveren vaak bruikbare resultaten op.

Het is raadzaam om een geschikte naam te bedenken voor uw dochterpagina. Is er een bepaald thema waar de startpagina over zal gaan, dan kunt u dit thema het beste verwerken in de naam van uw subdomeinen. Een algemene persoonlijke startpagina mag ook vaak. Links gaan dan vaak over verschillende onderwerpen. In dat geval kan een algemene naam wel.

Het is van belang dat het e-mailadres dat u bij het aanmelden invult ook correct is. Soms dient u op een bevestigingslink te klikken waarmee uw aanmelding definitief wordt gemaakt. Deze bevestigings e-mail zult u in dat geval vrij snel na de aanmelding in uw mailbox zien. Wanneer deze extra stap er nog niet is, is het invoeren van een correct e-mailadres alsnog zinvol. Bij het niet meer weten van het wachtwoord, kunt u namelijk herstelinstructies aanvragen. De stappen die u moet volgen om uw wachtwoord te herstellen, ontvangt u per e-mail. Het is dan zonde wanneer het e-mailadres niet correct is ingevuld.

Op het internet zijn er her en der artikelen over het maken van een startpagina te vinden. De pagina Een mooie startpagina samenstellen bevat goede informatie. Het scheelt een hoop wanneer u vooraf weet welke stappen nodig zijn. Want naast het maken van de startpagina zal er ook af en toe onderhoud aan de pagina moeten worden gepleegd. Op de website waarnaar wordt verwezen in de link staan meer artikelen over startpagina aanmaken.

Direct na het aanmaken zal uw startpagina waarschijnlijk helemaal leeg zijn. Voordat u een link kunt plaatsen, moet er een rubriek worden aangemaakt. Bij een startpagina staan de links namelijk altijd in een rubriek. U kunt meerdere rubrieken aanmaken. De titel van een rubriek moet verplicht worden ingevuld. De rubriektitel kan bijvoorbeeld een deelonderwerp zijn. Zo rangschikt u uw links naar onderwerp. Voor de bezoeker ontstaat er zo ook een heldere structuur.
Free Web Hosting