Beheer website

In de tijd dat software voor websitebeheer nog niet bestond, paste men de HTML bestanden op de server aan voor wijzigingen op de website. Dat is tegenwoordig niet meer nodig. Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. U dient uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven om toegang tot dit afgeschermde deel te krijgen. Veel dingen kunt u in het beheergedeelte zonder opmaak invoeren. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Het bezighouden met technische randzaken is dan zonde. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Er wordt online veel gezegd en geschreven over CMS pakketten. Een voorbeeld van een artikel over CMS systemen is Betekenis CMS. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. Het is van belang dat u hiervan de inloggegevens bewaart. Bij veel CMS pakketten kunnen deze gegevens tijdens het installeren worden ingevoerd.
Free Web Hosting