Een nieuwe website samenstellen

CMS is de afkorting van content management systeem. CMS systemen bieden de mogelijkheid om op eenvoudige wijze wijzigingen aan te brengen aan je website. In de meeste CMS systemen hoef je niet of nauwelijks kennis te hebben van HTML. Wanneer je met een tekstverwerker zoals Word kunt werken, kun je ook een CMS bedienen.

Het komt bij een CMS zelden voor dat u bronbestanden hoeft aan te passen. Alle content die u in het beheergedeelte van een CMS invoert wordt in principe in de database opgeslagen. Er worden zo minder fouten gemaakt omdat aanpassingen aan bestanden verleden tijd zijn. Er zijn een aantal CMS pakketten die het bouwen van uw website vereenvoudigen. Een CMS kunt u gebruiken voor een nieuwssite, blog, webshop of gewoon een website. Met behulp van het CMS brengt u snel een wijziging aan op uw website. U heeft hier geen PHP of HTML kennis voor nodig.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Meer informatie vindt u in CMS systeem leren. Vaak wordt het CMS geleverd met een installatiescript.
Free Web Hosting