Het beheer van de website

In de tijd dat software voor websitebeheer nog niet bestond, paste men de HTML bestanden op de server aan voor wijzigingen op de website. Dat is tegenwoordig niet meer nodig. U heeft wat CMS systemen betreft vandaag de dag veel keuze. Een CMS systeem voegt meestal een beheergedeelte toe aan uw site. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. Veel zaken kunt u in het CMS pakket als platte tekst invoeren. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

Kennis van de techniek is niet nodig om het CMS pakket te kunnen gebruiken. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Het is niet leuk als er technische problemen daarbij komen kijken. Technische problemen werken dan alleen maar vertragend.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Zo is de pagina CMS systeem leren het lezen waard. Het zal met een CMS pakket over het algemeen niet zo vaak meer nodig zijn om wijzigingen in de bestanden op uw webhosting pakket aan te brengen. Ook voor het toevoegen van afbeeldingen hoeft u geen FTP meer te gebruiken. Dat kan dan via het beheergedeelte van uw site.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Bij veel CMS pakketten kunnen deze gegevens tijdens het installeren worden ingevoerd.
Free Web Hosting