Beheer CMS

Toen er nog geen software voor websitebeheer bestond, was het nodig om aanpassingen direct door te voeren in de bestanden op de server. Dat is tegenwoordig niet meer nodig. Vandaag de dag zijn er genoeg CMS pakketten beschikbaar. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Het CMS systeem zorgt dan dat het in de juiste opmaak verschijnt op de site.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. Met het CMS pakket hoeft u zelf niet meer bezig te zijn met de techniek. U kunt best even bezig zijn met het maken van uitstekende content. Technische belemmeringen leiden dan te veel af. Technische problemen werken dan alleen maar vertragend.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Het artikel Wat is een CMS systeem? is een voorbeeld van een goede informatiebron. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

Doorgaans zal het aanmaken van een database nodig zijn het CMS pakket goed te laten werken. De inloggegevens van deze database dient u bij de hand te houden. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.
Free Web Hosting