Eigen website beheren

CMS pakketten hebben een aantal positieve eigenschappen. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. In veel gevallen zit u aan bepaalde invoervelden vast, waarin u de gegevens als platte tekst invoert. Het CMS pakket zorgt ervoor dat uw tekst in de juiste opmaak wordt weergegeven op de website.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Waar u zonder CMS systeem voor elke pagina een HTML bestand zou moeten maken, slaat een CMS pakket de website inhoud op in een database. Bij een CMS programma brengt u de wijzigingen aan in een centrale beheeromgeving. Dit centrale gedeelte is een afgesloten deel van uw website, de beheeromgeving van het CMS systeem.

Op welke manieren heeft u nog meer baat bij een CMS programma? Andere pluspunten van CMS pakketten vindt u op de pagina Nieuwe website beginnen. In een groot aantal gevallen zit er een installatieprogramma bij het CMS systeem. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen. Gebruikt u een CMS programma dan zult u minder vaak FTP nodig hebben voor aanpassingen. Maar vanzelfsprekend moet u wel uw weg vinden in het beheerdersgedeelte. Men zal over het algemeen een logische indeling van alle schermen en opties in de beheeromgeving nastreven.
Free Web Hosting