Nieuwe website maken

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van een CMS programma. Van aanpassingen moeten verrichten aan bestanden op de server is bijna nooit sprake. Vaak kunt u de aanpassing verrichten via de beheeromgeving dat onderdeel is van het CMS systeem. Een groot deel van de content hoeft u alleen als platte tekst in te voeren. Het CMS programma giet uw tekst in de juiste opmaak op de website.

Content management software is ontwikkeld ter ondersteuning van de beheertaken rondom uw website. Gegevens worden door het CMS pakket weggeschreven naar een centrale database. Zonder CMS systeem zouden de gegevens in de HTML bestanden tussen de opmaakcodes staan. Wijzingen brengt u aan in een centrale omgeving. Via een speciale link kunt u bij het inlogformulier van de beheeromgeving komen.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? Dat leest u in het artikel Nieuwe site bouwen. Niet zelden zit er een installatiescript bij het CMS systeem. Hiermee kunt u de belangrijkste instellingen goed zetten. Bronbestanden hoeft u minder vaak aan te passen als u een CMS programma gebruikt. Het is uiteraard te begrijpen dat u wellicht even moet wennen aan het nieuwe systeem. Het streven is doorgaans om een structuur aan te brengen, waardoor het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.
Free Web Hosting