Uw eigen website met CMS pakket

Een CMS systeem is een systeem dat wordt gebruikt voor het beheer van de inhoud van een website. Bij een CMS beheert u de inhoud van de site vanuit een controlepaneel. Kennis over opmaakcodes is niet nodig. Inhoud toevoegen en verwijderen kan zonder veel hocus pocus met het controlepaneel worden gedaan.

Alles wat voor actualisering in aanmerking komt, kunt u het met CMS systeem aanpassen. Op deze manier is een aanpassing verrichten niet moeilijk. Erg fijn voor de bezoekers. Want de bezoekers zien uiteraard het liefst nieuwe content wanneer ze terugkeren op uw website. Het gebruik van een CMS is niet veel anders dan het gebruik van bijvoorbeeld Word.

Net als een tekstverwerker is een CMS een stukje software. Alleen in plaats van een installatie op uw PC, installeert u de CMS software op een webhosting pakket. Dit kan ingewikkeld klinken. Voor veel CMS systemen is er echter goede documentatie te vinden rondom de installatie. Het komt vaak voor dat er een installatieprogramma met het CMS systeem wordt meegeleverd.

Ziet u het wel zitten om een CMS systeem te gebruiken? Dan kunt u voor meer informatie op de pagina Mijn website beheren terecht. Er wordt doorverwezen naar goede aanbieders van CMS systemen. Online is er voldoende documentatie te vinden over de meeste CMS pakketten. Er zijn systemen welke gratis te downloaden zijn. Commerciële systemen hebben echter vaak bepaalde features die de gratis systemen niet hebben.

Het is bij gratis pakketten vaak nodig om een uitbreiding te installeren. En die kost vaak wel geld. Dit om de door u gewenste functionaliteiten in uw website te krijgen. Software waarvoor u moet betalen, zijn vaak kant-en-klare oplossingen voor bepaalde situaties.
Free Web Hosting