Eigen site maken

Voordat er CMS systemen waren, moest men bij wijzigingen zelf aanpassingen in de bestanden op de server verrichten. Tegenwoordig doet men websitebeheer over het algemeen anders. Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. Via een beheergedeelte op de site kunt u wijzigingen doorvoeren. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. Veel dingen kunt u in het beheergedeelte zonder opmaak invoeren. Zorgen dat het in de juiste opmaak wordt weergegeven, dat regelt het CMS pakket voor u.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. Met het CMS pakket hoeft u zelf niet meer bezig te zijn met de techniek. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Technische problemen werken dan alleen maar vertragend.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Een aanrader is de pagina Site maken. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Ook voor het toevoegen van afbeeldingen hoeft u geen FTP meer te gebruiken. Dat kan dan via het beheergedeelte van uw site.

Doorgaans zal het aanmaken van een database nodig zijn het CMS pakket goed te laten werken. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting