Wat is een CMS?

Een CMS pakket helpt u bij het inrichten en beheren van uw website. Wanneer u gebruikmaakt van een CMS programma, dan is HTML kennis niet zo heel noodzakelijk. In de regel zullen de beheerschermen van het CMS systeem zo zijn opgebouwd dat u binnen een mum van tijd weet in welk onderdeel u moet zijn om een bepaalde aanpassing te doen. Vaak voldoet het goedkoopste webhosting pakket al om een CMS programma te kunnen draaien. Wel is een database vaak nodig. Het is namelijk zo dat veel CMS systemen de gegevens opslaan in een database. Doorgaans moet u deze database zelf aanmaken op uw webhostingpakket. De databasetabellen zelf worden vaak door het installatieprogramma aangemaakt.

Het internet staat boordevol informatie over de verschillende CMS pakketten. Het is raadzaam om Het beheer van een website door te nemen. Voordat u kunt werken met een CMS systeem moet het worden geïnstalleerd. Een installatieprogramma wordt vaak meegeleverd om u hierbij te ondersteunen. Nadat de installatie is voltooid kunt u inloggen op de beheeromgeving en de website beheren. Dit beheergedeelte is alleen toegankelijk voor personen die de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord weten. Deze inloggegevens kunt u tijdens de installatie instellen.

Met een CMS pakket kunt u aanpassingen verrichten op uw website zonder dat u iets over de techniek hoeft te weten. U kunt een thema kiezen waarmee u de globale lay-out bepaalt. Binnen een specifiek thema zijn er vaak opties waarmee u weer wat variatie kunt aanbrengen.
Free Web Hosting