Eigen website met CMS pakket

Het gebruik van een CMS systeem levert u op verschillende vlakken iets op. We beginnen met het belangrijkste voordeel. Een CMS pakket vereenvoudigt het onderhoud van uw site.

Er is aan uw kant geen technische kennis nodig wanneer u een CMS programma gebruikt. Er is een duidelijk scheiding tussen content en opmaak. Vaak kunt u alle content in het CMS systeem aanpassen, zonder dat u iets met de opmaaktaal HTML hoeft te doen.

Zoals aangegeven hoeft u niets over HTML of CSS te weten wanneer u een CMS pakket gebruikt. De bronbestanden hoeft u bijna nooit aan te passen wanneer u gebruikmaakt van CMS software. De kans dat er iets misgaat wordt zo lager.

Raadpleeg de pagina Bedrijf website voor meer informatie over CMS pakketten. Een stukje voorbereiding is namelijk altijd goed. Met name wanneer u weinig ervaring heeft met CMS systemen, is het aan te raden om u in te lezen.

CMS software dient op een webhosting pakket te draaien. Er is meestal een script die u bij de installatie ondersteunt. Doorgaans zullen gegevens in een database worden opgeslagen door het CMS pakket. Het is dus van belang dat u een database op uw hostingpakket kunt aanmaken en gebruiken.
Free Web Hosting