Een nieuwe website samenstellen

Er zal minder vaak een bestand op de server hoeven worden geplaatst. Veel kan worden ingesteld via het beheergedeelte van het CMS systeem. U bent vaak gebonden aan bepaalde invoervelden wanneer u een CMS systeem gebruikt. Het weergeven in de juiste opmaak is iets dat het CMS pakket voor u doet.

Een CMS pakket neemt de moeilijke kant van het website maken voor u uit handen. Gebruikt u geen CMS systeem dan moet u voor elke pagina een HTML file aanmaken. Een CMS pakket zal de inhoud van uw site opslaan in een centrale database. Voor het doen van aanpassingen is er een afgeschermd gedeelte van uw website. Namelijk via het beheergedeelte van het CMS systeem.

Er zijn nog meer voordelen die het gebruik van een CMS programma met zich meebrengt. U leest er meer over op CMS definitie. Vaak wordt de CMS software geleverd met een installatieprogramma. Aanpassen van bestanden wordt voor u gedaan door dit installatieprogramma.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Het is wel zaak om te weten in welk scherm u wat aanpast. Men streeft meestal naar een logische indeling van de verschillende schermen in het beheergedeelte.
Free Web Hosting