Handleiding CMS

Ter ondersteuning van website beheer is het gebruik van een CMS systeem aan te raden. Dit is niet alleen voor mensen zonder HTML-kennis het geval. Het gebruik van een CMS pakket is ook aan te raden wanneer u wel enige technische kennis heeft. Het zorgt voor een splitsing tussen content en de opmaak. Met een CMS pakket wordt de content afgebakend en kunt u niet per ongeluk de lay-out wijzigen.

Het type website bepaalt welke CMS systemen u kunt gebruiken. Het ene systeem zal geschikt zijn voor een online fotogalerij, terwijl het andere systeem bijvoorbeeld meer voor webshops is. Blijf in de gaten houden of een bepaald CMS systeem wel geschikt is voor het beheer van uw website. Een CMS systeem leren is over het algemeen eenvoudiger wanneer er sprake is van een logische interface.

Of u nu een website voor uw bedrijf wilt of voor uw hobby, een CMS systeem zorgt ervoor dat u snel uw website kunt neerzetten. Er zijn zowel gratis CMS systemen als CMS systemen waarvoor u moet betalen. Een CMS pakket installeren op de server is iets waar u vandaag al mee kunt beginnen.

De wens voor een CMS systeem kan er al langer zijn. Meer informatie vindt u op de pagina CMS systeem, wat is het?. Het uploaden van de bestanden naar de server is een stap die onderdeel is van de installatie. Tevens is het aanmaken van een database vaak een noodzakelijke stap. En er moeten dingen worden ingevuld in configuratiebestanden. In veel gevallen wordt dit laatste voor u gedaan door een installatieprogramma.

Gebrek aan kennis hoeft geen reden te zijn om het niet te doen. U kunt altijd een vakman inschakelen om het voor u te installeren. De kosten hiervoor vallen mee.
Free Web Hosting