Wat is een CMS systeem

Het is niet nodig om zelf iets te programmeren voor het beheer van uw website. Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. Veel zaken kunt u in het CMS pakket als platte tekst invoeren. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. Het maken van een goed verhaal dat kan al aardig wat tijd kosten. Het is niet leuk als er technische problemen daarbij komen kijken. Door ook met de techniek bezig te moeten zijn loopt u vertraging op.

Er wordt online veel gezegd en geschreven over CMS pakketten. Zo komt u via de link CMS betekenis bij een website terecht omtrent CMS systemen. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Ook voor het toevoegen van afbeeldingen hoeft u geen FTP meer te gebruiken. Dat kan dan via het beheergedeelte van uw site.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. Bewaar de inloggegevens van de database die u aanmaakt goed. Op een gegeven moment zal het installatiescript de database gegevens nodig hebben.
Free Web Hosting