Je site beheren met een CMS

Een CMS systeem biedt een aantal voordelen. Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. In veel gevallen zit u aan bepaalde invoervelden vast, waarin u de gegevens als platte tekst invoert. Uw tekst in de juiste lay-out gieten, dat neemt het CMS programma voor zijn rekening.

Software voor content management is bedoeld als hulpmiddel bij het onderhouden van uw website. Gegevens worden door het CMS pakket weggeschreven naar een centrale database. Zonder CMS systeem zouden de gegevens in de HTML bestanden tussen de opmaakcodes staan. In een centrale omgeving kunt u de wijzigingen aan uw website aanbrengen. Het gedeelte waarin u de beheertaken uitvoert wordt de beheeromgeving genoemd.

Wilt u nog meer redenen weten waarom het gebruik van een CMS programma goed is? Andere voordelen kunt u op de pagina CMS systeem wat is het vinden. Het CMS programma wordt vaak geleverd met een installatiescript. Met dit installatiescript kunt u bepaalde belangrijke instellingen goed zetten. U zult een stuk minder vaak aanpassingen via een FTP programma hoeven doen in het geval u kiest voor een CMS pakket. Het is uiteraard te begrijpen dat u wellicht even moet wennen aan het nieuwe systeem. Men zal over het algemeen een logische indeling van alle schermen en opties in de beheeromgeving nastreven.
Free Web Hosting