Wat is een CMS systeem

In de tijd dat software voor websitebeheer nog niet bestond, paste men de HTML bestanden op de server aan voor wijzigingen op de website. Heden ten dage is dat geen noodzaak meer. U heeft wat CMS systemen betreft vandaag de dag veel keuze. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. U kunt best even bezig zijn met het maken van uitstekende content. Het is niet leuk als er technische problemen daarbij komen kijken. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Over CMS pakketten is een hoop te vinden online. Een voorbeeld van een artikel over CMS systemen is Eigen website. Het zal met een CMS pakket over het algemeen niet zo vaak meer nodig zijn om wijzigingen in de bestanden op uw webhosting pakket aan te brengen. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. Bewaar de inloggegevens van de database die u aanmaakt goed. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.
Free Web Hosting