Mijn website beheren

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van een CMS programma. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. U bent vaak gebonden aan bepaalde invoervelden, waarin de gegevens als platte tekst worden ingevuld. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

Content management systemen zijn ontwikkeld om u te helpen bij het beheren van uw site. Een CMS systeem slaat gegevens meestal op in een database, waar deze zonder CMS systeem in de HTML bestanden tussen de opmaakcodes zouden staan. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. Dit afgesloten gedeelte van uw website wordt ook wel het beheerdersgedeelte genoemd.

Welke voordelen biedt een CMS pakket nog meer? Voor meer informatie kunt u Een website beginnen doornemen. Vaak wordt de CMS software geleverd met een installatieprogramma. Hiermee kunt u de belangrijkste instellingen goed zetten. Gebruikt u een CMS programma dan zult u minder vaak FTP nodig hebben voor aanpassingen. Maar vanzelfsprekend moet u wel uw weg vinden in het beheerdersgedeelte. Het streven is doorgaans om een structuur aan te brengen, waardoor het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.
Free Web Hosting