Mijn eigen website met CMS programma

Op verschillende vlakken heeft u voordeel bij het gebruik van een CMS pakket. In eerste instantie is het onderhouden van uw website een stuk gemakkelijker met een CMS systeem.

Er is aan uw kant geen technische kennis nodig wanneer u een CMS programma gebruikt. De techniek en het ontwerp van de website worden losgekoppeld van de inhoud. Hierdoor kunt u de content aanpassen zonder iets te hoeven doen met programmeercodes of opmaakcodes.

Zoals aangegeven hoeft u niets over HTML of CSS te weten wanneer u een CMS pakket gebruikt. Aanpassingen in de bronbestanden van uw website zijn zelden nodig. Er is een aanzienlijke vermindering van de kans dat er iets fout gaat.

Om meer over CMS systemen te weten te komen, kunt u ook eens het artikel Een website bouwen raadplegen. Het is altijd goed om erover te lezen in de aanloop naar de ingebruikname van een CMS pakket. Dat geldt met name wanneer het de eerste keer is dat u met het CMS pakket gaat werken.

Een CMS programma zal moeten worden geïnstalleerd op een webhosting pakket. Om het systeem goed aan de praat te krijgen, wordt er meestal een installatieprogramma meegeleverd. Doorgaans zullen gegevens in een database worden opgeslagen door het CMS pakket. Het kunnen aanmaken van een database is dus wel een voorwaarde wanneer u een webhosting pakket gaat kiezen.
Free Web Hosting