PHP gebruiken voor een website

Complexe logica kunt u gemakkelijk binnen uw website implementeren met de scripttaal PHP. Het is een laag die niet altijd voor de gebruiker zichtbaar is maar wel een belangrijke laag. Op een intelligente manier kan er met PHP zinvolle HTML worden gegenereerd. Zonder PHP kan er van bepaalde functionaliteiten geen gebruik worden gemaakt. Als alternatief kan men ook voor .NET of Java als server-side engine kiezen.

Een webhosting provider met PHP heeft u zo gevonden; meestal staat PHP gewoon aan. U hoeft dus geen tijd in te plannen voor het installeren van PHP. Zo kunt u zich compleet op bijvoorbeeld het inbouwen van een PHP contactformulier concentreren.

Als programmeertaal is PHP vrij eenvoudig te leren. Zoiets als een PHP gastenboek is vrij snel ingebouwd. Tevens kunt u van allerlei PHP frameworks gebruikmaken om het leven als PHP programmeur nog makkelijker te maken.

Er zijn geen kosten verbonden aan de installatie en configuratie van PHP. Men kan het verder op alle grotere besturingssystemen gebruiken voor web development.
Free Web Hosting